13 Mart 2012 Salı

MİSAFİRİM VARRRR!!!

   Bu kez konuğumuz çok çok tatlı bir öğretmen, birçoğunuzun tanıdığı tanımayanların ise tanıma fırsatı bulacağı blogger Cingifilli! O kendisini o kadar güzel anlattı ki sözü fazla uzatmadan bu keyifli sohbetle başbaşa bırakıyorum sizi.
Ben soruları hazırlarken, cevapları beklerken hatta cevaplar geldiğinde o kadar heyecanlandım ki kendisine tekrar teşekkür ediyorum bu keyifli sohbet için.


1-Blogunun ismi olan 'cingifilli'nin özel bir anlamı var mı?

   Anlamı var ama birçok kişinin duymadığı bir kelime olduğunu blogumu açtığımda farkettim:)Hayatım boyunca süslü bir hatun oldum ben.Canım annemde 'ne süslü,ne kokoşsun'yerine;'ne cingifillisin'derdi(hala da diyor zaman zaman)Bende blog açmaya karar verdiğimde beni ifade eden,annemin izi olan,süslü anlamına gelen 'Cingifilli'yi seçtim.



2-Blogosferde eskilerdensin sende, üzerinden uzun zaman geçmiş ama yine de
unutulmayacak bişey olduğunu düşünerekten artık klasikleşmiş soru mu soruyorum? 'Blog açmaya nasıl karar verdin?'

  Temmuz 2009'da tüm acemiliğimle açtım blogumu.Haziran 2009'da yoğun tempolu çalıştığım Final Dergisi Dershanelerinden istifa ettim ve özlediğim,istediğim ne varsa yapmaya karar verdim.Uzun süredir blogların sıkı takipçisiydim bir gün bende blogosferde yer almak istedim.

  Blog açmamın asıl nedeni üniversitedeki arkadaşlarım.Mezun olduktan sonra farklı şehirlere gidenler oldu ve telefonla sürekli görüşüyor olsakta nerede ne indirimde,alışveriş için hangi mağazalara uğruyorum,ne pastalar yapıyorum,evdeki eskileri nasıl yeniliyorum gibi konuları konuşmak yetmiyordu.Bende blogumu açıp orda paylaşırım arkdaşlarımda oradan okur diye düşündüm.Hala okuyor,yorumlarınıda bana iletiyorlar:)Hatta alışveriş postu az yaptığım için kızıyorlar bazen,malum alışveriş aşığıyım.
Blogosferde iyiki yer almışım diyorum çoğu zaman.Çok güzel arkadaşlıklar edindim,harika insanlar tanıdım.Bilmediklerimi öğrendim,öğrenmeye devam ediyorum.


3-Çok kutsal bir mesleğe sahipsin,sanırım bende öğretmen olmak isterdim :) Eğlenceli bir meslek olduğunu düşünüyorum aynı zamanda birşeyler öğretmenin verdiği hazzın tadının mükemmel olacağını hayal ediyorum! Soru soracaktım ama gevezelik ettim :) artık soruya geçsem iyi olacak :D Öğrencilerin blogundan haberdarlar mı, içlerinden seni takip edenleri var mı? Hatta postların hakkında konuşmalar fısıldaşmalar oluyor mu ?
 
  Mesleğimi çok severek yapıyorum.Öğretmen olmasam ne yapardım diye düşündüğümde cevap bulamıyorum.Eğlenceli,beni sürekli enerjik tutan,kendimi yenilememi-geliştirmemi sağlayan bunların yanında büyük sabır isteyen,zorlukları olan ama artıları eksilerinden çok olan bir meslek öğretmenlik.
Gevezelik olurmu hiç tatlım benim,konuşmayı,paylaşmayı seviyoruz diyelim:)
Öğrencilerimin bir kısmı blogumdan haberdar,bir kısmı değil.Çünkü ilkokul 5.sınıftan başlayan,ortaöğretim,ve üniversite hazırlık grubu öğrencilerim var.Paylaşımlarımız yaş grubuna göre farklılık gösteriyor.Sıkı takipçi öğrencilerim genelde lise ve üniv.hazırlıktalar.Blogumda yazmadığım bir detay varsa soruyorlar,dersleri kaynatıp:)Bazıları anneleri ile beraber takip ediyor;geçenlerde bir velim atkı yapımımı gördüğünü,çok beğendiğini denediğini söyledi ayıptır söylemesi biraz utandım ama çokda mutlu oldum.


4-Eminim her paylaştığın postu zevkle yazıyorsundur ama acaba diyorum Cingifilli; gezi,kombin,d.ı.y vs postlarından hangisini paylaşmaktan en fazla zevk alıyor? 

  Her post için fotoğraf çekip,bir süre düşünüp,ilhamım gelince keyifle bilgisayar karşısına geçiyorum.Öyle an ve mekanlar oluyorki fotoğraflar için insanların bakışlarına aldırmamak,üşümemek gerekebiliyor:)
En çok zevk aldığım d.ı.y postları diyebilirim.Gezi,kombin poslarını da severek hazırlıyorum ama 'kendin yap'postları beni çok daha mutlu ediyor.


5-Alışveriş durakların nerelerdir? Hem Adanalılar içinde öneri olur :)

  Alışveriş duraklarımın hepsini yazsam ayrı bir post yapabiliriz aslında:)Çünkü gezmeyi ve alışverişi çok seviyorum,ikisini birleştirince tadına doyamıyorum.
Adana alışverişte bana yetmiyor diyebilirim.Mersin Forum'a sık gidiyorum.Adana'da Optimum'a uğruyorum(yeri berbat olsada alışveriş için değer)
   Mango,Zara,Koton,Bambi,Nine West,Watson's,T-box,Tresera en sık uğradıklarım.
Bershka,Pull and Bear Adana'da yok ama ürünlerini satan Sibelle,Marka Marka gibi küçük mağazaları keşfettim aradabir uğruyorum.Sosyete pazarına gidiyorum.


6-Alışveriş yaparken 'Çok beğendim' diyerek kasaya koşanlardan mı yoksa birşey almak için mağaza mağaza gezenlerden misindir?

  İhtiyaçlarıma göre alışveriş yapamayı öğrenmeye çalışıyorum.Birkaç yıl önce 'çok beğendim'der ve kendimi kasada bulurdum,şimdi alacaklarımın önceliğini belirleyip,indirimleri takip ediyorum.Alışveriş aşığı biri olarak hangi mağaza ne zaman indirime girer,ilk indirim ne kadar olur hepsini öğreniyorum.Alacağım ürün her ne ise birkaç mağaza geziyorum hemen almıyorum.Çok çok beğendiysem bir daha bulamam diye korktuysam dayanamıyorum o ayrı:)

7-Ayakkabı,çanta,takı,kozmetik bunlardan en fazla hangisine yatırım yaparsın?

  Ayakkabıya doyamıyorum:)Rengarenk babetler,plaj için terlikler,haftasonu için sporlar,gece gezmeleri için topuklular...Hepsinin yeri ayrı bende.Alışverişten ayakkabısız döndüğüm pek görülmez:)Kıyafetede yatırım yapıyorum ama daha mantıklı oluyorum,dolabımda ne var,ne ile kombinlerimi düşünüp öyle alıyorum.

8-Artık online alışveriş hayatımıza girdi ve bazen sırf sevdiğimiz markaların ürünlerini kapmak için sabahın köründe internet başına geçer olduk! Sende online alışveriş yapar mıısn? Hangi sitelerden alışveriş yaparsın?

   Online alışverişten korkuyordum,duyduklarımdan etkilenmiştim.Alışveriş aşkı engel tanımıyor tabi:)Gözümü karartıp ilk siparişimi verdiğim günden bu yana beğendiklerimi alıyorum.
Markafoni,Trendyol,Limango,Her gün yeni ürün(kapıda ödemesi var) korkmadan alışveriş yaptığım siteler.İkea online alışverişini denemeyi düşünüyorum.

9-Blogunda paylaşmıştın ama benim takipçilerim için de kısacık bişeyler söylersen çok sevinirim,yaptırdığın Brezilya fönü hakkında.Belki yaptırmak isteyipte korkanlar için faydalı olur çünkü o kadar çok yorum var ki bu konu hakkında.


  Brezilya fönünü bende çok merak edip araştırdım,cesaretimi toplayıp yaptırdım.(Yapım aşamaları burda) Kısa süreli bakım yada güzellik değil,sağlık daha önemli hepimiz için;)

  Açıkcası ilk yaptırma aşamasında ikna kısmında kuaförüm föne gerek kalmaz,rahat edersin dedi,güvendim yaptırdım.1ay sonra boya sonrası biraz bozulma olduğunu gördüm.(Fön sonrası saçlarım ve yorumlar)Boya etkilemez deniliyordu!
  Her yıkama sonrası tarayıp kuruttuktan sonra düzleştirici ile düzleştirip kullanıyorum.Zamandan kazanç sağladı;eskiden yarım saat düzleştirmek için uğraşıyordum,şimdi 10dk yeterli oluyor ama dümdüz fönlü gibi olmuyor.Tanıdığım birkaç arkadaşımda da benzer durumlar mevcut. Bloguma gelen bir yorum ise kafamı iyice karıştırdı.Yıllar sonra kimyasalların etkisi ile saç dökülmeleri olabiliyormuş.İlk başta föne gerek kalmaz diyen sonra ee fönlü gibi dümdüz olmaz diyen kuaförlere güvenimde kalmadı,ben bir daha yaptırmamakta kararlıyım.Saçı az dalgalı olanlarda ancak düz sonuç elde ediliyor bence.

  Benim yorumum böyle ama çok memnun olanlar elbet vardır.İyice araştırdığım halde biraz hayal kırıklığı yaşadığım için fikrim böyle;)







Blogu için ; tık tık
Twitter için ; tık tık










6 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok samimi gercekten=))) her yazisini okudugum zaman sanki yillardir taniyorum=)))
bu arada senin bloguda bulmus oldum=}}}

TrendKolik dedi ki...

Hatice ; bende bu sayede seninle tanismis oldum tesekkurler .)))

Marcela ; thanks Marcela! ;))

Kuzununannesi dedi ki...

cok keyıf aldım okurken twitterdanda haber alıyorum blogundanda..bu arada benım twitter adım yaseminipek7:) sevgıler

tubitos dedi ki...

çok keyifli bir söyleşi olmuş ikinizin de emeğinize sağlık..

TrendKolik dedi ki...

kokoş kelebek ; çok teşekkürler :))) takibe ldım bile çoktn ;)

TrendKolik dedi ki...

tubitos : teşekkürler tubitoşum

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...